Se skrap garder skræmme fræk turist

Det kan godt være, de ser fjollede ud med bjørnehuer på hovedet og sjov marchgang, men Queens Guard i Storbritannien skal man ikke røre ved.
Se videoen nede i artiklen! Der var ikke ligefrem kærlighed i luften mellem turisten og garderen.
Se videoen nede i artiklen! Der var ikke ligefrem kærlighed i luften mellem turisten og garderen. Screendump, Youtube

Den britiske livgarde er kilde til stor fascination og morskab for tusindvis af turister hvert år.

Men selvom turisterne er mere end velkomne til at observere og fotografere, så er der klare grænser for, hvad man må omkring den såkaldte "Queens Guard".

Det fik en turist at føle forleden, da han morede sig med at gå frem og tilbage sammen med den patruljerende garder foran Buckingham Palace i London, hvor dronning Elizabeth residerer.

Efter at have fulgt garderen langs gårdspladsen, lægger den smilende turist nemlig i et spontant øjeblik sin hånd på garderens skulder. Det får straks den rødklædte garder til at stoppe op og præsentere gevær, mens han råber:

- Træd væk fra dronningens livgarde!

Hele episoden er fanget på video, og her ser man den meget skræmte turist flygte over hals og hoved væk fra soldaten.

En talsperson fra det britiske forsvarsministerium har efterfølgende set filmen, og han vurderer, at soldatens reaktion var passende i situationen, og at det var turisten, som var helt galt afmarcheret, da han rørte ved en livgarde på vagt, skriver Daily Record.

- Det er skuffende, at civilister viser så lidt respekt for livgarden, slår talspersonen fast.

Efter hændelsen er der nu blevet opsat et reb, så turister i fremtiden ikke kan komme tæt nok på de patruljerende livgarder til at røre ved dem.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.