Se: Skisportsstjerne undskylder for spirituskørsel

Petter Northug skal 50 dage bag tremmer, betale en kæmpebøde og aflevere sit kørekort for altid.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Det var en undskyldende Petter Northug, der torsdag udtalte sig, efter han havde modtaget sin dom i retten i den norske by Trondheim.

'Ja, det har været en tung dag for mig. Jeg er blevet mindet om den tankeløse handling, der skete d. 4. maj,' lød det fra Petter Northug.

Dommen mod langrendsstjernen lød på 50 dages fængsel, 185.000 norske kroner i bøde og et farvel til kørekortet for altid.

Den 28-årige Northug blev anholdt for spirituskørsel tilbage i maj måned, efter han i beruset tilstand var kørt galt med en ven i bilen. Skistjernen stak af fra gerningsstedet og forklarede senere, at det var hans ven, der havde kørt bilen, men til sidst indrømmede han sin skyld over for politiet.

'Jeg beklager igen det, der skete natten d. 4. maj. Jeg svigtede mine nærmeste og dem, der havde tillid til mig. Og ikke mindst dem, der så op til mig.'

Retssagen er blevet fulgt med stor interesse i Norge, hvor Northug står som en af landets allerstørste stjerner i skisporten gennem tiderne. Indtil videre har han vundet 11 guldmedaljer ved OL og VM. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.