Se regentparrets modtagelse i Indonesien

Dronning Margrethe og prins Henrik er på officielt besøg i Indonesien, hvor de blandt andet har mødt præsidenten.
Regentparret blev fornemt modtaget allerede i lufthavnen.
Regentparret blev fornemt modtaget allerede i lufthavnen. Foto: Ibrahim Achmad/AP

Onsdag ankom dronning Margrethe og prins Henrik til Indonesien, og det gik ikke ubemærket hen i hovedstaden Jakarta.

Allerede ved lufthavnen var der fuldt opbud af armygrønne uniformer, og Indonesiens udenrigsminister Retno Marsudi, protokolchef Ahmad Rusdi, samt den danske ambassadør Casper Klynge stod klar til at tage imod regentparret ved den røde løber.

Torsdag mødtes regentparret med den indonesiske præsident Joko Widodo og hans kone Iriana. Mødet fandt sted på præsidentpaladset, Merdeka Palace i Jakarta. Formålet med statsbesøget er at styrke samarbejdet mellem Danmark og Indonesien og at sætte fokus på dansk erhvervsliv.

I aften deltager regentparret i statsbanketten på præsidentpaladset. Det er ifølge kongehuset første gang en dansk regent tager på officielt statsbesøg i Indonesien. Det officielle besøg falder i øvrigt sammen med 70-året for Indonesiens uafhængighed og 65-året for etableringen af diplomatiske relationer mellem Danmark og Indonesien.

Torsdagens program byder også på officielle forpligtelser sammen med den danske udenrigsminister Kristian Jensen, som også deltager i det fem dage lange besøg i Indonesien.

Statsbesøget varer frem til 24. oktober.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.