Se protest ved Syriens grænse: Vi vil ind og kæmpe

1000 demonstranter beskyldte blandt andet Tyrkiets regering for at hindre dem i at kæmpe mod Islamisk Stat.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Torsdag udbrød der uro ved den tyrkisk-syriske grænse, hvor et stort antal flygtninge, der primært er kurdere, på det seneste er strømmet ind i Tyrkiet på flugt fra Islamisk Stat.

Omkring 1000 kurdiske aktivister havde taget turen den modsatte retning fra Istanbul til grænsen, hvor de protesterede mod Tyrkiets regering, som de beskylder for at have støttet Islamisk Stat. Demonstranterne er utilfredse med, at Tyrkiets regering ikke sætter soldater ind i kampen mod Islamisk Stat. Kurderne var ligeledes vrede over, at de tyrkiske myndigheder ikke lader dem rejse ind i Syrien for at kæmpe mod Islamisk Stat. Tyrkiets lovgivning forbyder indbyggere at rejse ud af landet for at deltage i krig.

Mellem slagordene fra de mange demonstranter hørtes skuddene fra den anden side af grænsen, og der er ikke mange kilometer fra grænsen til de syriske landsbyer, hvor IS kæmper mod de lokale kurdere.

Samtidig krævede demonstranterne, at Abdullah Öcalan skal løslades fra fængslet i Tyrkiet. Lederen af det kurdiske parti PKK, har siddet i fængsel siden 1999, og han ses af mange kurdere som leder for den bevægelse, der skal skabe en selvstændig, kurdisk stat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.