Se Mary og Frederik i kærlig svingom

I forbindelse med erhvervsfremstødet i USA deltog kronprinsparret i et bal, og her indtog det forelskede par dansegulvet.
Frederik og Mary dansede til deres bryllup, og i går dansede de så igen til et bal i USA.
Frederik og Mary dansede til deres bryllup, og i går dansede de så igen til et bal i USA. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Under de olympiske lege i den australske storby Sydney i 2000 vandt kronprins Frederik den største sejr af alle.

På en bar spottede den danske tronarving unge australske Mary Donaldson, som siden fik kronprinsen, det halve kongerige og selv blev kronprinsesse af Danmark.

Siden forlovelsen i 2003 og det efterfølgende bryllup året efter har kronprinsesse Mary stået trofast ved kronprinsens side, og således er parret naturligvis også sammen under det igangværende erhvervsfremstød i USA.

Kronprinsparret har sammen erhvervsdelegationen og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, promoveret Danmark med fokus på fødevarer, sundhedsløsninger og de maritime erhverv.

Onsdag aften deltog den 48-årige kronprins og den 44-årige kronprinsesse så i ballet The Grand Ball sammen med erhvervsdelegationen, lokale samarbejdspartnere, udvalgte amerikanske politikere og repræsentanter for den danske ambassade.

Og her indtog det fremtidige regentpar det bonede dansegulv hånd i hånd til en svingom, viser kongehuset på et billede og i en næsten et minut lang video, som det har delt på sin officielle Instagram-konto og på Facebook.

- Kronprinsparret dansede for i aftes under The Grand Ball i Smithsonian Arts and Industries Building i Washington D.C., lyder teksten til det romantiske Instagram-foto.

Erhvervsfremstødet med kronprinsparret i spidsen slutter fredag den 30. september, og inden parret vender hjem til Danmark, skal de blandt andet besøge et børnehospital, en virksomhed og mødes med Massachusetts guvernør.

Se den romantiske video.

Og se billedet af det dansende kronprins her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.