Se Mary i kimono: Kronprinseparret deler foto fra morgenvækning

Kongefamilien fejrede kronprinsparrets kobberbryllup med en morgenvækning og et privat foto af stunden.
Foto: Scanpix

Mandag var det 12 år og et halvt år siden, at kronprins Frederik med blanke øjne sagde ja til at dele livet med australske Mary Donaldson.

Kongehuset fejrede mærkedagen ved at dele en lang række billeder fra det storslåede bryllup på de sociale medier, men et helt nyt og privat billede fra mandagens kobberbryllupsdag har også vakt stor glæde blandt de royale fans.

Kobberbrylluppet blev nemlig traditionen tro skudt i gang med morgenvækning og en flot æresport, og det øjeblik har kongehuset foreviget og delt på det sociale medie Facebook.

Her får følgerne et sjældent indblik i livet på slottet med et billede, der viser en grinende kronprinsesse Mary, som er iført en blomstret kimono, og en storsmilende kronprins Frederik, der bliver overrasket af den royale familie.

- Familie og venner havde i morges klokken 06.30 arrangeret morgenvækning på Amalienborg for at markere dagen, skriver kongehuset mandag aften til billedet af kronprinsparret, der står under æresporten, der er lavet af gran.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary giftede sig ved et forårsbryllup i Københavns Domkirke den 14. maj 2004.

Parret mødte hinanden på en pub i storbyen Sydney under De Olympiske Lege i 2000, og her vandt Mary Elizabeth Donaldson den danske tronarvings hjerte.

Siden drømmebrylluppet i 2004 er kronprinsparret blevet forældre til fire royale rollinger; prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.