Se Lego-kunstners talent med klodser

Han sagde sit job op som advokat for at bygge lego-skulpturer. Nu anerkender Lego ham som en af verdens bedste.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Det hele begyndte, da han som fem-årig åbnede en æske Lego-klodser i julegaven fra bedsteforældrene. Mange år og endnu flere klodser senere er det eskaleret i flere end 80 kunstværker, der kan ses i London, hvor Nathan Sawaya udstiller fra fredag d. 26. september og frem til d. 4. januar.

Her viser den amerikanske kunstner blandt andet sin Lego-version af Edvard Munchs 'Skriget,' der består af præcis 3.991 klodser.

Og der er altså 79 andre store og små værker, der bliver udstillet side om side på Old Truman Brewery i Englands hovedstad. Tilsammen har 41-årige Sawaya brugt over en million Lego-klodser til udstillingen.

'Man skal have lidt tålmodighed til det her arbejde. Det tager uger at færdiggøre en skulptur i fuld størrelse. Så nogle gange skal man bare knokle på. Jeg bruger hele dage i studiet, otte til ti timer, nogle gange 12 timer, hvor jeg bare samler klods på klods,' forklarer Nathan Sawaya.

Egentlig er han uddannet jurist, men for ti år siden sagde han sit job op for at forfølge sin drøm om at blive Lego-skulptør. Han har desuden arbejdet for Lego i en kort periode, inden han sprang ud som solokunstner. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.