Se: Kurdere tager alternative metoder i brug i kampen mod IS

Flere steder i Europa blev der kaldt på hjælp i kampen mod Islamisk Stat, der angriber de kurdiske landsbyer i det nordlige Syrien.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Politiet i Hamburg anholdt tirsdag eftermiddag flere kurdiske demonstranter, der nægtede at flytte sig fra sporene og spærrede togtrafikken i byens største togstation, Hamburg Altona. Omkring 100 kurdere var mødt frem for at vise deres frustration over situationen i byen Kobani det nordlige Syrien, hvor deres folk er i kamp mod styrker fra Islamisk Stat.

Den fredelige demonstration stod på i omkring en time og skabte forsinkelser i køreplanen, og samtidig fik kurderne også skabt mere opmærksomhed på deres ønske om hjælp, inden politiet fik opløst demonstrationen.

Flere steder i Europa var kurdere på gaden for samme sag, eksempelvis i Paris, hvor grupper af både jøder, armenere og kristne bakkede op og deltog i opråbet mod den franske nationalforsamling, hvor demonstranterne kræver en mere effektiv reaktion fra det internationale samfund i indsatsen mod Islamisk Stat, der i ugevis har angrebet de kurdiske landsbyer i Syrien lige syd for den tyrkiske grænse.

Også i Tyrkiet opstod der tirsdag flere voldsomme sammenstød mellem kurdere og tyrkisk politi rundt om i landet, og her blev der både brugt vandkanoner, tåregas og affyret advarselsskud mod demonstranterne.

Over 150.000 kurdere er flygtet over grænsen til Tyrkiet, hvorfra de til deres store beklagelse både kan se og høre kampene i Kobani. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.