Se kronprinsens private foto: Var til vejfest i Silkeborg

Under stor festivitas blev den nye Silkeborg-motorvej søndag officielt indviet af kronprinsen, der var blandt de første til at køre stykket.
Foto: Scanpix

Med solbriller på næsen og saks i hånden klippede kronprins Frederik søndag eftermiddag snoren over til den nye motorvej rundt om Silkeborg.

Den nye strækning, der skal give en tidsbesparelse på mindst 12 minutter mellem Funder og Låsby, har været længe undervejs, og derfor hujede og klappede tilskuerne, da kronprinsen endelig kunne indvie det nye stykke motorvej.

Kronprinsen var en af de første passagerer til at krydse den nye strækning, og den oplevelse delte den 48-årige tronarving på det danske kongehus' officielle Instagram-profil.

- Som én af de første er Hans Kongelige Højhed kronprinsen netop blevet kørt på den nyindviede Silkeborg-motorvej. Under turen på den nye strækning tog kronprinsen dette billede fra bagsædet, lyder teksten til det solbeskinnede foto, hvor man kan se, at kronprinsen befinder sig 500 meter fra Høje Kejlstrup-afkørslen.

Foruden selve indvielsen, der kulminerede søndag eftermiddag, har åbningen været markeret og fejret tre dage op til. Her har der blandt andet været afholdt motionsløb og arrangementer på selve vejen, inden stykket udelukkende bliver forbeholdt biltrafikanter.

- Nu kan silkeborgenserne kalde sig hele mennesker, for nu har I en hel motorvej, lød det fra kronprins Frederik ifølge Billed-Bladet, da han klippede båndet over.

Se kronprinsens billede fra turen her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.