Se kortet: Sidder dine naboer i gæld til halsen?

Er der mange i dit område, som ikke får betalt deres regninger? Eller er bagud med at betale gæld til det offentlige? Klik ind på det unikke kort og få svaret.

Forstør kortet ved at klikke på plus i øverste venstre hjørne.Klik ind på kortet og se om der bor mange eller få dårlige betalere i din kommune. Generelt er sjællændere dårligere end jyder til at betale deres gæld og har ubetalte regninger liggende.Træk med musen for at rykke rundt på kortet. Kilde: Kaas & Mulvad for Ugebrevet A4.

Der er stor forskel på rundt om i landet, hvor gode folk er til at betale sine regninger. I nogle egne af landet er der langt flere dårlige betalere, som er plaget af gæld, end i andre egne.

På kortet kan du danne dig dit eget indtryk af, hvor plaget borgerne i dit område er af dårlig gæld. Altså om der for eksempel er forholdsvis mange eller få, der er registreret i RKI-registret som dårlige betalere. Eller om borgerne i din kommune har en masse gæld, de ikke får betalt, hos offentlige myndigheder.

Sjællændere skiller sig ud

Generelt er det sådan, at jyderne er bedre til at svare enhver sit end sjællænderne uden for hovedstaden. Det fremgår af en artikel i dag i Ugebrevet A4.

Overordnet set er der forholdsvis mange dårlige betalere i Region Sjælland, som dækker Vest-, Syd- og Midtsjælland samt Lolland-Falster.

I Region Sjælland er ikke færre end hver 15. af de voksne registreret som dårlige betalere hos Experian RKI. Til sammenligning gælder det  hver 19. på landsplan og i Region Midtjylland kun hver 24.

Ærgerlig i Vordingborg

I sydsjællandske Vordingborg er forholdsvis mange indbyggere plaget af gæld. Kommunen ligger på en næstsidste plads i Ugebrevet A4's opgørelse over kommuner med gældsramte.

Den statistik er borgmester Knud Larsen (V) ærgerlig over.

- De her oplysninger er ikke nogle, man som borgmester er glad for. Men vi må jo tage udgangspunkt i virkeligheden, siger Knud Larsen (V).

Han peger på forskellige årsager til de forholdsvis mange dårlige betalere i kommunen:

- Nogle kommer i økonomisk uføre, fordi det generelt er svært at sælge huse i Vordingborg, og en del ender med at må sælge med tab.

- Vi har også et efterslæb i forhold til uddannelse på den måde, at en del lønmodtagere her i området er ufaglærte eller kun har en kort uddannelse. De har ofte sværere ved at få deres økonomi til at hænge sammen, siger Knud Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.