Se kortet: Sådan trives dit barn i skolen

Ugebrevet A4 har kortlagt, hvordan eleverne i har det i folkeskolen. Miljøet spiller en afgørende rolle for, om børn er glade for skolen og trives fagligt. Se hvordan det står til med mobning, larm og koncentration i timerne i din lokale folkeskole.
Se trivslen på din lokale folkeskole på det interaktive kort i artiklen.
Se trivslen på din lokale folkeskole på det interaktive kort i artiklen. Foto: Ugebrevet A4

For første gang er det nu muligt at se, hvilke folkeskoler i hele landet, der især er præget af mobning og utrygge elever. Og også hvor eleverne i særlig grad møder venlige og hjælpsomme klassekammerater og er glade for at gå i skole.

Ugebrevet A4 har fået aktindsigt hos Undervisningsministeriet for hver enkelt skole fra den første nationale trivselsmåling i folkeskolen.

Her har cirka 470.000 elever deltaget, og Ugebrevet A4 har analyseret svarene for 4. til 9. klasses-eleverne. Ud fra 28 spørgsmål kan Ugebrevet A4 udpege, hvilke skoler der har den bedste og værste trivsel fagligt og socialt.

Se trivslen på din lokale folkeskole herunder og læs mere om sagen her.

Klik på en folkeskole og se den faglige og sociale trivsel. Zoom ved at dobbeltklikke på kortet. Placeringen viser, hvordan skolen klarer sig i undersøgelsen, hvor 1 er bedst og 1238 værst.

Du kan også se, hvor stor del af eleverne, der er ensomme, har oplevet mobning og føler undervisningen er kedelig. Undersøgelsen blev gennemført i foråret 2015 og er et øjebliksbillede af trivslen.

Kilde: Kortet er baseret på svarene i den store spørgeskemaundersøgelse om trivsel på folkeskolerne, som Ministeriet for Undervisning og Ligestilling gennemførte i foråret. Læs mereher.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.