RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Se kortet: Holder din borgmester sig fra Ryanair?

Klik på kortet og find ud af om din kommune vil købe billetter hos Ryanair. Indtil videre holder 21 kommuner sig væk fra flyselskabet.

Forstør kortet ved at klikke på plus i øverste venstre hjørne. Klik på kortet og find ud af, om din kommune vil købe billetter hos Ryanair.Træk med musen for at rykke rundt på kortet.

21 ud af de 98 danske kommuner har besluttet ikke at lade politikere eller ansatte i kommunen flyve med Ryanair.

Læs også: Byråds-boykot: Ryanair i bad standing hos flere kommuner

På kortet er de kommuner fremhævet, som giver Ryanair den kolde skulder.

Der er to måder, som kommunerne holder sig væk fra Ryanair på:

Byrådet har vedtaget sin egen politik for indkøb af flybilletter. Politikken er typisk sådan, at flyselskaber i Danmark skal byde deres ansatte vilkår, som svarer til danske overenskomster for at sælge billetter til kommunen. Det mener et flertal i byrådet så ikke, at Ryanair lever op til.

Eller byrådet har besluttet at købe flybilletter ind via et rabatprogram under SKI - Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. Her kan kommunen købe billetter hos 14 flyselskaber. Ryanair er ikke blandt de 14, da Ryanair ikke bød ind på at komme med i rabatprogrammet. Kommunen kan undtagelsesvis vælge at købe billetter uden om SKI - og altså også hos Ryanair.

Kortet er udarbejdet på baggrund af en aktindsigt til landets kommuner foretaget af Avisen.dk samt oplysninger fra en række medier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.