Se kortet: Disse uddannelser lukker i din by

Erhvervsskoler i hele landet har søgt om at udbyde masser af nye uddannelser fra næste år. Men nogle uddannelser vil ikke længere blive udbudt. I kortet her kan du se, hvilke uddannelser, erhvervsskolerne ikke længere vil udbyde.

Der er glæde i yderkommunerne og i Danske Regioner.

Erhvervsskolerne har nemlig søgt om at udbyde en lang række nye uddannelser i de danske yderområder. Men nogle steder har skolerne ikke genansøgt om uddannelser, som de ellers kan udbyde i dag.

Se kortet: Disse uddannelser er på vej til yderområderne

Ansøgningerne sker som et led i den udbudsrunde, der lige nu gennemføres af Undervisningsministeriet. Her skal de danske erhvervsskoler genansøge om lov til at udbyde deres grundforløb, ligesom de kan søge om at udbyde nye. Ministeriet skal nu give grønt eller rødt lys for ansøgningerne.

I yderkommunerne har skolerne søgt om at udbyde 118 'grundforløb 1', som normalt udgør det første halvår på en erhvervsuddannelse. Det er 19 flere end i dag. 'Grundforløb 2' er normalt andet halvår af en erhvervsuddannelse, hvor man specialiserer sig i et konkret fag, eksempelvis smed eller tjener. Dem er der søgt om at udbyde 570 af i yderkommunerne. Det er 90 mere end i dag.

I kortet øverst i artiklen kan du se, hvilke uddannelser, som skolerne ikke længere vil udbyde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.