Se hvem der starter i grandprix

Verdensmesteren Lewis Hamilton var bedst i lørdagens kvalifikation, der blev præget af voldsomt regnvejr.
Lewis Hamilton var bedst i lørdagens kvalifikation, der var præget af et voldsomt regnvejr.
Lewis Hamilton var bedst i lørdagens kvalifikation, der var præget af et voldsomt regnvejr. Foto: Andy Wong/AP

Efter sejren i sæsonens første grandprix i Australien fortsætter verdensmesteren Lewis Hamilton (Mercedes) med at dominere Formel 1-feltet.

Hamilton sikrede sig lørdag formiddag dansk tid pole position i søndagens malaysiske grandprix, da han satte bedste tid i en kaotisk kvalifikation præget af tropiske regnskyl.

Mest overraskende var det, at Sebastian Vettel i sin Ferrari klemte sig ind på andenpladsen foran Hamiltons teamkollega Nico Rosberg, der altså starter som nummer tre.

Resultatet blev forsinket af det voldsomme regnskyl, der åbnede sig over banen i Sepang, da der resterede omkring 10 minutter af den anden kvalifikationsrunde.

Bilerne måtte køre i tørvejr, uret fik lov at løbe ud, og kørerne kom først tilbage på asfalten til tredje og sidste runde efter mere end en halv times udsættelse.

På det tidspunkt var prominente navne som Kimi Räikkönen og Nico Hülkenberg ude af kampen om en startplacering blandt de 10 bedste i søndagens grandprix.

Den finske Ferrari-kører blev nummer 11 i anden runde, mens Hülkenberg (Force India) skuffede med en 13.-plads.

For McLaren-teamet blev lørdagens kvalifikation en ny nedtur. Fernando Alonso var ellers tilbage i bilen i stedet for Kevin Magnussen, men hverken han eller Jenson Button kunne gøre sig gældende og sluttede første kvalifikationsrunde som nummer 18 og 17.

Det betyder en startposition langt nede i rækkerne for duoen fra det kriseramte mandskab.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.