Se her om du er blevet hacket af svindlere

Internettet er efterhånden blevet et farligt sted, og det bliver nemmere og nemmere for hackere, at få adgang til vores personlige oplysninger. Her er fire tegn på, at du bliver hacket.
Se om din computer bliver hacket.
Se om din computer bliver hacket. Youtube.com

Sidder der en anden og følger med på din computer? Ifølge en rapport fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS er 100.000 computer inficeret med spionsoftware. Det er kun i Danmark. Det skriver Beep TV2

Spionprogrammerne sladrer om dine koder og brugernavne, så de kan misbruges af hackere. Både mail-kontoen, Facebook-profilen og netbanken kan være inficeret. Her er der fire tegn, så du kan nå at stoppe det.

1: Facebook

Hvis dine venner klager over underlige beskeder, måske på engelsk eller dårligt oversat, så vær på vagt. Det er et tydeligt tegn på, at nogle andre foregiver at være dig. Advar dine venner så de ikke hopper i fælden.

2: Sendte emails

Hold øje med din egen 'sendte emails' mappe. Hvis uvelkomne har skaffet sig adgang til din konto, bruger de den ofte til at sende forskellige mails fra. Hvis der ligger underlige mails, du ikke kan genkende skal alarmklokkerne ringe.

3: Spam

Hvis du sender spam til andre er der noget galt. Din internetudbyder henvender sig og advarer dig om dette. Hvis det sker, så følg den anvisning udbyderen har sendt.

4: Computeren

Sker der et eller andet unormalt, så tag det seriøst. Hvis din computer pludselig og af uforklarlige årsager bliver enormt langsom, eller hvis musen flytter sig uden du rør den.

Hvis du fatter mistanke, så kan du læse mere om hvad du skal gøre på TV2's hjemmeside

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.