Se her, mand: Bli'r din frisør-tur dyrere nu?

Landsretten har netop truffet afgørelse i sagen om kønsdiskrimination af frisører.
Der er godt nyt på vej tilde mænd, der hyppigt går til studsning.
Der er godt nyt på vej tilde mænd, der hyppigt går til studsning. Colourbox

En korthåret dame kan ikke brokke sig over, at det er dyrere for hende at gå til frisøren end for en ligeså korthåret mand.

Det har Landsretten netop afgjort i en sag om, hvorvidt frisører kønsdiskriminerer, når de kræver en højere pris for dameklip end herreklip. Det skriver dr.dk.

Den store frisørkæde Stender og den nu konkursramte kæde ChaChaCha havde lagt sag an mod Ligebehandlingsnævnet, efter nævnet i december 2012 havde tilkendt en korthåret kvinde en erstatning på 2.500 kroner, fordi hun ikke ville betale mere for klipningen end mænd med samme frisure.

Nævnet mente, det var i strid med Ligebehandlingsloven at have to forskellige priser, men den tolkning var Landsretten således ikke enig i.

- Ud fra bevisførelsen har Landsretten afgjort, at der er en faktisk forskel på dame- og herreklip, da dameklip er mere teknisk indviklet og mere tidskrævende, siger landsdommer Katja Høegh til DR Nyheder.

Forskellen på de to former for klipning begrunder prisforskellen, har Landsretten afgjort.

Ifølge dommen er det heller ikke kønsdiskrimination at kalde ydelserne for 'dameklip' og 'herreklip'. Det er derimod i strid med Ligebehandlingsloven at nægte en kvinde en herreklip med den begrundelse, at det kun er for mænd, lyder afgørelsen.

Et mindretal i Landsretten ønskede derfor, at de to frisørforretninger beviste, at den kvindelig kunde godt kunne få herreklip, hvis hun bad om det. Det beviste Stender var muligt, siger Katja Høegh
- Det er en let bevisbyrde at løfte, i og med at ingen af kvinderne har været inde og bede om herreklip, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.