Se her, Løkke: Sådan kan du få kvindetække

I modsætning til visse andre ministre i Venstre-regeringen forstår Bertel Haarder (V) og Søren Pind (V) at tiltrække kvinder.
Bertel Haarder og Søren Pind lytter og viser svaghed. Og det kan kvinderne lide. 
Bertel Haarder og Søren Pind lytter og viser svaghed. Og det kan kvinderne lide.  Foto: Marie Hald/Scanpix/Arkiv

Det betaler sig at lytte og turde vise svaghed, hvis man vil vinde point hos de kvindelige vælgere.

Kulturminister Bertel Haarder (V) og justitsminister Søren Pind (V) er kvindernes favoritter i en ny måling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 og Avisen.dk, hvor danskerne har givet karakterer til ministerholdet i forbindelse med V-regeringens etårs fødselsdag.

Karaktererne er udtryk for den enkelte ministers evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig minister og politiker.

I gennemsnit har Venstre-ministrene fået karakteren 3,3 på 12-skalaen. 

Men Søren Pind bliver af kvinderne belønnet med en samlet karakter på 4,5. Han er kun overgået af Bertel Haarder, der scorer 4,6. I den anden ende af skalaen finder man blandt andre Lars Løkke Rasmussen med karakteren 2,9.

Lytter og viser svaghed

Forklaringen på Pind og Haarders popularitet hos kvinderne skal findes i deres fremtoning, fortæller lektor og valgforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen. 

Han fortæller, at popularitet her ikke kun handler om politik, men også politikernes etos - eller fremtoning. 

- Søren Pind og Bertel Haarder arbejder med en etos, der er noget mere lyttende og reflekterende, end de andre, siger Johannes Andersen. 

Han forklarer, at selvom Bertel Haarder kan komme med nogle ret hårde udmeldinger, eksempelvis om udlændinge eller imamer, så vinder han på personligheden: 

- Han opretholder en meget lyttende position, hvor han reflekterer over de ting, der bliver diskuteret. 

Johannes Andersen mener også, at både Pind og Haarder er villige til at vise svaghed og vise, at de ikke nødvendigvis er skråsikre. 

Se listen over de mest populære og upopulære ministre her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.