Se dronningens hilsen til Anker

Høj som lav hyldede den afdøde statsminister i dag.
Denne krans havde kongehuset sendt til bisættelsen.
Denne krans havde kongehuset sendt til bisættelsen. Foto: Scanpix

I dag hylder hele Danmark Anker Jørgensen. Først ved en bisættelse og senere ved forskellige mindearrangementer rundt om i København.

Til selve bisættelsen var 1300 mennesker samlet i den store Grundtvigs Kirke i det københavnske nordvestkvarter for at sende 'Anker' ud på sin sidste rejse.

Listen af gæster til bisættelsen var lang. Andre havde sendt en sidste hilsen i form af blomster eller en krans - det gør sig bl.a. gældende for dronning Margrethe. En flot krans med inskriptionen 'DRONNINGEN' på silkebåndet var således at finde i kirken.

Anker Jørgensen havde for øvrigt frabedt sig blomster ved sin bisættelse. I stedet var det hans ønske, at folk gav et bidrag til Dansk Folkehjælp, Muskelsvindfonden eller Læger uden Grænser. 

Men naturligvis var der blomster i kirken - ikke mindst røde roser, der som bekendt har en særlig symbolsk betydning for hans parti.

Kirken var fyldt til sidste stolesæde, da Anker Jørgensen i dag blev bisat. FOTO: Scanpix

Dronning Margrethe og Anker Jørgensen stødte fra tid til anden på hinanden i embeds medfør. Her ved et kinesisk statsbesøg. ARKIVFOTO: Scanpix

En flot og enkelt krans var dronningens sidste hilsen til Anker. FOTO: Scanpix 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.