Se de nostalgiske fotos: Fem retroting, alle kan huske

Visse ting i hjemmet fra 70'erne og 80'erne kan virkelig vække stærke minder. Magasinet Antik & Auktion har fundet 6 retroting, du helt sikkert vil kunne nikke genkendende til
Før mobiltelefonens tid var det denne herlige ting, der gav lyd fra sig, når venner og familie ville i kontakt med os.
Før mobiltelefonens tid var det denne herlige ting, der gav lyd fra sig, når venner og familie ville i kontakt med os. Henrik Bjerg

Der er en grund til, at vi omgiver os med retroting. Alle de fine designikoner fra 60'erne, 70'erne og 80'erne bringer minder frem om barndommen og ungdommen. Det er bl.a. derfor, at retro er blevet så populært. Det er hyggeligt at have arkitektlampen, som også var i barndomshjemmet, eller det samme keramik, som mormor og morfar brugte.

Sådan indretter du med retro

Det er de færreste, der har en helt ren retrostil i deres hjem. Ryatæppet er taget af, og trægulvet står nu nøgent frem. Hvis der er mønstret tapet, så er det ofte blot på én væg, så vi undgår det store mønstermiks fra fortiden. Når du indretter med retro, så giv tingene en prominent plads, hvor du selv ofte ser dem, og hvor gæsterne også lægger mærke til dem. Det kan være starten for mange sjove samtaler, hvis der lige står en fin lotusskål fremme, som din gæst kan huske fra sit barndomshjem.

Svampesæson lige nu: Her er svampene, som alle kan finde. Se hvilke på Madogbolig.dk

Her er fem af de absolutte klassikere, som de fleste vil kunne huske fra deres barndom:

1. Lotus-skålen
Det er den norske designer Grethe Prytz Kittelsen, der står bag Lotus-skålen, som er kendetegnende for mange danske hjem i 70'erne.

Foto: Torben Djenner

2. Hoptimisten
Det var oprindeligt den danske møbelsnedker Hans Gustav Ehrenreich (1917-1984), der i 1968 formgav de livsglade og søde Hoptimister, som bliver genproduceret i flere farver, størrelser og materialer.

Foto: Krestine Havemann

Her er de absolut dummeste IKEA-køb nogensinde: Se dem på Madogbolig.dk

3. Knogletelefonen
Knogletelefonen med drejeskive har stået i stort set alle danske hjem i 70'erne og 80'erne.

Foto: Henrik Bjerg

4. Arkitektlampen
Arkitektlamperne fra 70'erne, der igen er blevet populære kommer ikke fra ét bestemt mærke. Den blev oprindeligt designet af firmaet Luxo og er efterfølgende blevet produceret af andre firmaer i forskellige versioner.

Foto: Torben Djenner

5. Kristian Vedel æggebæger
Hvem har ikke spist af disse melamin-æggebægere i 70'erne og 80'erne. De er designet af Kristian Vedel.

Foto: Torben Djenner

Line Hvid, Antik & Auktion, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.