Se brevet: Dronning i sorg over faderens død

En måned efter dronning Elizabeth blev regent, skrev hun et rørende brev til sin fars privatsekretær om savnet til sin far.
Her ses kong George VI i 1946 seks år før sin død sammen med sin datter, den nuværende dronning Elizabeth.
Her ses kong George VI i 1946 seks år før sin død sammen med sin datter, den nuværende dronning Elizabeth. Foto: Polfoto/AP

Da den engelske dronning Elizabeth overtog tronen i 1952, var det som en fortvivlet og sørgende ung kvinde.

Det afslører et nyligt offentliggjort brev, som den dengang blot 25-årige dronning sendte til sin afdødes fars privatsekretær, Sir Eric Mieville.

Det skriver The Mirror.

I brevet skriver Elizabeth efter blot en måned på jobbet:

- Det er stadig så uvirkeligt, at min far ikke er her længere og det er først efter, der er gået noget tid, at man begynder at indse, hvor meget han er savnet.

Dronningens far, kong George VI, sov ind, mens Elizabeth var på en rejse til Kenya. Og i brevet skriver den unge regent, at hun er glad for, at hendes far døde så fredeligt.

Hun fortæller også, hvordan hendes egen lille familie - ægtefællen prins Phillip, treårige prins Charles og prinsesse Anne på 18 måneder - hjalp hende med sorgen.

- Min mor og søster har været så vidunderlige, for de har mistet så meget - jeg har min egen familie til at hjælpe mig, skrev dronningen i brevet, der er skrevet på et såkaldt "sørge-papir" med sorte kanter.

Brevet blev solgt til en privat samler på en auktion for omkring 15 år siden. Eksperter har estimeret, at brevet i dag ville koste mellem 12.200 og 15.300 kroner.

Se et billede af brevet her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.