Se billedet: "Stive" prinser og "afslappet" regentpar

Kongehusets nye billede er helt i tråd med de billeder, vi alle deler på sociale medier, siger ekspert.
Sådan ser det ud, det nye officielle billede af den kongelige familie. Billedet er valgt direkte til kongehusets profiler på Facebook og Instagram.
Sådan ser det ud, det nye officielle billede af den kongelige familie. Billedet er valgt direkte til kongehusets profiler på Facebook og Instagram. Foto: Steen Brogaard

- Dejligt billede - og hvornår kommer der et med alle børnebørnene også??

Sådan spørger, Lea Houlund, en af mange følgere på "Det danske kongehus", som er kongefamiliens netop udgivne officielle side på Facebook.

Og det er hun ikke ene om at spørge til. Der kommer dog ikke noget svar fra de ansvarlige bag profilen.

Billedet blev lagt ud onsdag og har følgende tekst: "Nyt officielt billede af den kongelige familie til Kongehusets nye hjemmeside, Facebook- og Instagramprofil".

Perfekt til Facebook

- De smiler, de er glade, det hele er perfekt, og på den måde passer det perfekt ind i nutiden med alle vores billeder af det perfekte liv på Instagram og Facebook. Der er ikke en plet at sætte på den familie.

Det siger Mads Greve, lektor i fotojournalistik ved Journalisthøjskolen, til BT torsdag.

Han mener dog, at man skal passe på med at overfortolke billedet og dermed ikke lægge noget i, at der er stor afstand mellem kronprins Frederik og prins Joachim på billedet.

Ked af al den luft

Luften mellem dronning Margrethe og prins Henrik er der en anden følger, Merete S. H. Jensen, der bemærker i kommentarfeltet til billedet på Facebook.

- Lidt ked af at se mit regentpar har så stort mellemrum - albue - mellemrum - albue, modsat de unge, som står tæt sammen par til par. Ligner en kold adskillelse mellem min Dronning og hendes husbond.

Hvor er børnene

Mads Greve siger til BT, at han synes regentparret virker afslappede, mens det samme ikke gør sig gældende for de unge bagved.

- Det er et helt klassisk portræt, som man har set kongefamilier portrætteret i århundreder. Dronningen, der har magten, og som derfor sidder ned, med manden ved sin side. Og så de to unge par bagved. Lidt mere stive i det, siger Mads Greve til BT.

Han har også bidt mærke i de manglende børn:

- Jeg har undret mig over, hvor børnene er henne. Der er jo en masse børnebørn. Måske har de tænkt, at der er så mange af dem, at de ikke kunne holde styr på dem. Men de ville have rakt bedre ud til folket, hvis børnene havde været med, sådan så vi alle sammen kunne have siddet og set, hvor søde de er.


Det nye officiele billede af den kongelige familie i ubeskåret udgave. Foto: Steen Brogaard

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.