Se billedet: Prins blev nusset kærligt under særlig velkomst

Storbritanniens prins Charles besøger i øjeblikket New Zealand, og her blev han hilst velkommen med en tradition newzealandsk maorihilsen.
Prins Charles er i New Zealand sammen med sin hustru, hertuginde Camilla.
Prins Charles er i New Zealand sammen med sin hustru, hertuginde Camilla. Foto: Kim Ludbrook/AP

Det fleste, der aldrig har mødt hinanden før, hilser ved at give et godt, fast håndtryk, men sådan blev prins Charles ikke kun mødt, da han onsdag besøgte hovedstaden Wellington i New Zealand, hvor han i øjeblikket er på officielt besøg.

Sammen med fru hertuginde Camilla ankom den 66-årige tronarving til det smukke Stillehavsland onsdag, hvor kronprinsparret startede deres 12-dages visit.

Parret blev budt velkommen af landets statsminister, John Key, og modtog også en traditionel newzealandsk hilsen fra maorierne, der er navnet på landets oprindelige befolkning. Her støder man kærligt panderne sammen og nusser langsomt hovederne fra side til side imens.

Prinsens møde med den klassiske newzealandske hilsen blev foreviget på et billede, som det britiske kongehus har lagt op på sin officielle Instagram-profil, hvor man opfordrer folk til at følge parrets spændende rejse.

Under opholdet i New Zealand vil hertuginden og prinsen besøge forskellige byer på både Nord- og Sydøen, og her skal parret blandt andet se naturparker, det fascinerende dyreliv og deltage i forskellige newzealandske engagementer, som Storbritannien kan blive inspireret af.

Det royale par besøger også kænguru-kontinentet Australien, som Storbritannien også har et nært forhold til. Begge lande er en del af Commonwealth - det britiske statssamfund.

68-årige hertuginde Camilla blev dog nødt til at skippe noget af programmet den første dag, fordi hun var ramt af jetlag på grund af tidsforskellen på 13 timer mellem Wellington og London.

Se billedet af prins Charles, der bliver mødt med den traditionelle maorihilsen, her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.