Se billedet: Frederik og Joachim springer ud som studenter

Det danske kongehus har netop offentliggjort gamle fotografier af prinsebrødrene, i anledning af at det er 30 år siden, de blev studenter.
Det er 30 år siden, at kronprinsen smilede om kap med de andre studenter.
Det er 30 år siden, at kronprinsen smilede om kap med de andre studenter. Foto: Busser Busser/Polfoto

Prinsernes hvide studenterhuer stråler om kap med deres smil på de sort-hvide billeder.

Torsdag den 16. juni er det helt præcist 30 år siden, at Frederik og Joachim blev studenter tilbage i 1986, og det har det danske kongehus valgt at markere ved at dele billeder fra dengang på nutidens sociale medier, nemlig Facebook og Instagram.

- Det er den tid på året, hvor mange afslutter deres ungdomsuddannelse. For 30 år siden var det D.K.H. Kronprinsen og Prins Joachim, der kunne sætte studenterhuen på hovedet efter tre år på Øregård Gymnasium, skriver det danske kongehus på sin nye, officielle instagramprofil, som i løbet af få ugers eksistens har fået næsten 43.000 følgere.

De offentliggjorte fotografier bliver kommenteret ivrigt af både danske og udenlandske følgere, der generelt er glade for at få genopfrisket minderne om de to prinsers studentertid.

- Kan ikke forstå, det er 30 år siden. Som tiden dog løber, skriver Eva Tove Rasmussen som kommentar til billedet på det danske kongehus' facebookside, hvor andre private brugere har skrevet tillykke og andre kommentarer til prinserne.

Og til alle dem, der undrer sig over, at de to prinser fik studenterhuerne på samtidig til trods for et års aldersforskel, så skyldes det, at Frederik og Joachim begyndte i skole sammen og fulgtes ad alle årene igennem.

Billedet og de mange kommentarer på Instagram kan ses her:

På kongehusets facebookside er der ligeledes lagt et studenterbillede op:

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.