Se billeder af prinsens redningsaktion

I sommer tilbragte Storbritanniens prins William tre uger i det afrikanske land Malawi for at flytte over 200 elefanter til nye områder.

261 elefanter blev reddet, da Storbritanniens prins Harry i sommer tilbragte tre uger i Malawi for at flytte de tonstunge dyr til nye områder i det afrikanske land.

Formålet med at genhuse elefanterne fra Liwonde til Nkhotakota i Malawi er at skabe balance mellem antallet af elefanter i forhold til de områder, hvor de kan leve.

Missionen er ifølge avisen Hello! Magazine blevet kaldt en af de største operationer nogensinde for at bevare bestanden af et af verdens største pattedyr.

Sammen med frivillige, dyrlæger og dyreeksperter var den 32-årige prins med til redningsaktionen, som Kensington Palace har delt en række helt nye billeder af på Instagram samt en rørende video lagt på det britiske kongehus' officielle Youtube-kanal.

På de fem billeder ser man blandt andet prinsen hjælpe en bedøvet elefant og markere et af dyrene, så det kan identificeres efter genhusningen.

Ifølge direktøren for African Parks, Peter Fearnhead, der står bag redningsmissionen, har prins Harrys indsats allerede gjort en kæmpe forskel.

- Han havde stor praktisk erfaring og var meget god ved dyrene, uanset om han skulle hjælpe en bedøvet elefant ned på jorden eller overvåge deres vejrtrækninger, har Fearnhead tidligere sagt til Hello! Magazine.

- Prinsen havde en afgørende rolle i mange aspekter af den omfattende operation, som ikke kun betyder, at man skal være med praktisk, men også at man er årvågenhed og ansvarlig, roste han den royale redningsmand.

De resterende 239 elefanter i missionen vil blive flyttet i sommeren 2017.

Se billederne her: https://www.instagram.com/kensingtonroyal/

Og se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=kO9SFeZiwSU

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.