Se ballonflyvning 200 meter under jordens overflade

Den 70-årige, østrigske ballonskipper har allerede flere ekstreme verdensrekorder.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Ivan Trifonov lod sig filme d. 18. september, da den modige ballonskipper foretog sig en historisk flyvetur dybt under jorden, som han selv mener er en verdensrekord.

Nu er Guinness ved at behandle ansøgningen om rekordforsøget, der kan blive registreret som den dybeste ballontur under jordens overflade nogensinde. Nemlig 205 meter ned i Mamet-hulen i Kroatien.

'Det var en meget svær ting at gøre. Et meget svært projekt. Man skal have den rette ballon, det rette vejr og den rette opbakning. Det var meget hårdt, og jeg tror ikke, at nogen andre nogensinde vil gentage denne tur. Det tror jeg ikke,' forklarede Ivan Trifonov, ballonskipper.

Østrigeren fløj 205 meter lodret ned til bunden af den underjordiske hule i Kroatien og op igen. Den 70-årige vovehals havde skiftet den normale kurv ud med en specialbygget stålramme i jagten på sin femte verdensrekord. Trifonov har blandt andet fløjet i ballon tværs over Sydpolen som en af sine bedrifter. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.