Se: 130.000 strømmer ind i Tyrkiet

De tyrkiske grænsevagter forsøger med både vandkanoner og tåregas, men de kan ikke holde flygtningene ude.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Flygtningene fortsætter med at strømme ind over den tyrkiske grænse fra Syrien, og i løbet af de sidste fire dage er ikke færre end 130.000 mennesker blevet lukket ind, melder myndighederne i Tyrkiet. Men det tyrkiske grænsepoliti har flere gange forsøgt at bremse flygtningene, fordi presset er for stort. Vagterne har forsøgt sig med anholdelser, tåregas og vandkanoner, men det har endnu ikke mindsket antallet af flygtninge, der krydser grænsen.

De kurdiske flygtninge fra Syrien flygter fra Islamisk Stats styrker, der lige nu angriber i den nordlige del af landet, og det ventes, at endnu flere civile er på flugt og vil dukke op ved grænsen i de kommende dage.

Det vurderes, at over 1,1 millioner syrere er ankommet til Tyrkiet i løbet af de seneste års uroligheder i hjemlandet. Der meldes dog også om tusindvis af kurdere, primært mænd, der følger deres familier til Tyrkiet, hvorefter de selv vender tilbage for at kæmpe mod Islamisk Stat, der er rykket ind i adskillige landsbyer i de seneste uger.

Flere af flygtningene fortæller om blodige angreb fra Islamisk Stat, der angiveligt dræber alle civile mennesker, der ikke er muslimer, i de landsbyer de kommer til.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.