Se 120 huse begravet: Forventer ingen overlevende

Sri Lankas myndigheder mener, at op mod 100 mennesker har mistet livet. Lokale indbyggere frygter, tallet er dobbelt så højt.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Redningsarbejdet er intensiveret i Sri Lanka torsdag, hvor et kraftigt mudderskred har begravet et stort antal mennesker.

Men ifølge landets myndigheder, så er der nærmere tale om en udgravning end om en redning, for regeringen forventer officielt ikke at finde nogen overlevende, et døgn efter 120 huse blev dækket til med jord og mudder fra en bjergside.

Officielle talsmænd vurderer, at antallet af ofre er lige under 100 mennesker, men de lokale landsbyfolk mener nærmere, at der mangler 200 personer efter ulykken.

Mudderskredet skete efter flere uger med monsunregn, der har gjort flere bjergsider ustabile. De 120 huse var beboet af arbejdere på en teplantage, der ligger omkring 220 kilometer øst for hovedstaden Colombo.

Landets myndigheder havde advaret mod mudderskred i området op til ulykken, men ifølge vidner skete onsdagens skred så hurtigt, at folk ikke kunne nå at flygte. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.