Scor fed løn – og slip for skrivebordet

Bliv pilot, landmand eller boreanlægsarbejder, hvis du vil væk fra skærmen på skrivebordet og samtidig tjene en høj løn.
Teknikeruddannede, der arbejder som fx maskinchef, maskinofficer eller som skibsmaskinist, kan tjene op til 50.900 kroner om måneden.
Teknikeruddannede, der arbejder som fx maskinchef, maskinofficer eller som skibsmaskinist, kan tjene op til 50.900 kroner om måneden. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Savner du vind på næsen i dagligdagen? Og vil du være sikker på en høj løn?

Det kan sagtens lade sig gøre, skriver Euroman.

Der findes faktisk en hel række af disse job og flere kommer hele tiden til, forklarer Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

- Der er kommet en masse nye aktiviteter til de seneste år, specielt inden for brancher med immaterielle ydelser, der ikke kan måles og vejes, siger Henning Jørgensen, han til Euroman.

- De er vanskelige at registrere i statistikken. Vi ser dem nok først omtalt i statistikkerne om ti år. Prøv fx at se på, hvor lang tid, der gik inden Dansk Statistik fandt ud af, der var noget, der hed it-medarbejder og it-designer. Alligevel var det en vækstbranche uden lige, siger Henning Jørgensen.

Euroman har på baggrund af tal fra Danmarks Statisk udvalgt en række skrivebords-frie jobs, der på månedsbasis resulterer i den højeste udbetaling i gennemsnit før skat. Her er nogle af dem:

Pilot Eksempelvis erhvervspilot, helikopterpilot eller luftkaptajn. Cirka udbetaling pr. måned 89.200 kroner

Landmand Landmand med ansvar for større landbrug. Cirka udbetaling pr. måned 57.000 kroner

Boreanlægsarbejder Person, der arbejder med olie- eller gasboring. Fx en boremester, en borepladsarbejder, eller en en brøndborer. Cirka udbetaling pr. måned 54.300 kroner

Tekniker inden for skibsfart Teknikeruddannede, der arbejder som fx maskinchef, maskinofficer eller som skibsmaskinist. Cirka udbetaling pr. måned 50.900 kroner

Officer i Forsvaret Cirka udbetaling pr. måned 48.100 kroner

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.