Schmeichel, Kjær og Eriksen kæmper om hæderspris

Christian Eriksen kan vinde prisen Årets Fodboldspiller for tredje år i træk, når vinderen kåres til januar.
Christian Eriksens præstationer hos Tottenham i Premier League bringer ham igen i spil til prisen Årets Fodboldspiller, som Spillerforeningen står bag.
Christian Eriksens præstationer hos Tottenham i Premier League bringer ham igen i spil til prisen Årets Fodboldspiller, som Spillerforeningen står bag. Foto: Tim Ireland/AP

Hvem skal være Årets Fodboldspiller 2015?

Det bliver besvaret den 9. januar i forbindelse med DR's sportsgalla, Sport 2015, skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Tre danske fodboldnavne er tilbage i ræset om hæderen, hvor Tottenhams Christian Eriksen kan blive den første spiller, der vinder prisen tre år i træk.

Christian Eriksen blev kåret til Årets Fodboldspiller i både 2014 og 2013.

Tirsdag blev de fem tilbageværende kandidater skåret ned til tre, og det gik ud over Michael Krohn-Dehli fra Sevilla samt FC Midtjyllands Pione Sisto.

Det er Spillerforeningen og Hessel Hire, der står bag kåringen, og det er altså helt sikkert, at det bliver en dansk spiller fra en udenlandsk klub igen.

For både Kasper Schmeichel og Simon Kjær, der spiller i henholdsvis Leicester og Fenerbahce, vil det være første gang, de modtager prisen, hvis de bliver kåret.

Spillerforeningen meddeler også, at Lyngbys David Boysen for andet år i træk er kåret til Årets Profil i 1. division 2015.

Denne kåring er foretaget af kollegerne i den næstbedste række, og det er andet år i træk, at Boysen løber med hæderen.

- Det gør mig glad og stolt. Især fordi det er spillerne, der giver én prisen. Og når det er andet år i træk, må det være fordi, jeg går i den rigtige retning. Det betyder meget for mig, siger David Boysen.

Spillerne i 2. division har peget på Nick Christensen fra HIK, som Årets Profil i 2. division. Der kåres kun én profil i 2. division.

Spillerforeningens medlemmer har også vanen tro kåret Årets Hold.

Årets Hold består af:

Kasper Schmeichel - Lars Jacobsen - Simon Kjær - Erik Sviatchenko - Riza Durmisi -
Michael Krohn-Dehli - Pierre-Emilie Højbjerg - Christian Eriksen - Pione Sisto - Nicklas Bendtner - Nicolai Jørgensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.