Sass i modvind: Må trække eksempel på "pebret" tømrer tilbage

Det er farligt at bruge eksempler fra det virkelige liv til at underbygge sine politiske budskaber. Henrik Sass Larsen (S) beklager, at han har viderefortalt historien om en tømrer, der fik over 4000 kroner om dagen.
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen beklager nu, at han har brugt et eksempel på en "pebret" tømrer, som han har hørt fra en ven i Greve.
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen beklager nu, at han har brugt et eksempel på en "pebret" tømrer, som han har hørt fra en ven i Greve. Liselotte Sabroe / Scanpix

Først var det Venstre og Lars Løkke, der havde svært ved at dokumentere historien om Panorama og den ukendte ansatte, der hellere ville være på kontanthjælp.

Men nu er det Socialdemokraterne og Henrik Sass Larsens tur til at rode sig ind i valgkamps-problemer med en anekdote, som ikke kan bakkes op med fakta.

Erhvervs- og vækstministeren i har nemlig forsøgt sig med en historie fra det virkelige liv i et interview med Ekstra Bladet, hvor han sætter fokus på, at danske håndværkere er for dyre.

- Jeg talte med en for nylig, som fortalte, at den tømrer, der rendte rundt i hans hjem og satte køkken op, fik mere end 4000 kroner om dagen. Det var sørme pebret, siger Henrik Sass Larsen til Ekstra Bladet torsdag.

En bekendt fra Greve

Men da TV2 News efterfølgende forsøgte at gå videre med sagen og tjekke op på historien om tømreren, trak Henrik Sass Larsen hurtigt i land.

Udover at fortælle, at historien om tømreren stammer fra en bekendt "nede i Greve", så ville Henrik Sass Larsen ikke gå i detaljer om sagen.

- Jeg har ikke spurgt vedkommende, om vedkommende ønsker at blive inddraget i presse eller noget andet. Derfor har jeg ikke gjort andet end at referere, hvad jeg har hørt. Så må man tage det til troende eller ej, lød forklaringen fra Sass.

Kort efter interviewet med TV 2 News fulgte Henrik Sass Larsen op med følgende beklagelse på Twitter:

Har i samtale tirsdag inddraget konkret eksempel uden at have indhentet tilsagn. En fejl der beklages

— Henrik Sass (@SosseSass) 4. juni 2015

Thorning forsvarer sin partifælle

Henrik Sass Larsen startede sit opgør med de dyre danske håndværkere i et interview med Ugebrevet A4 onsdag.

- Vi har jo brug for flere fagligt uddannede til at sætte gang i konkurrencen og dermed sænke priserne Er der nogen, der tør bestille en VVS’er til at komme hjem og lave noget hos sig selv? Det har man vel dårligt råd til, siger Sass blandt andet i interviewet.

Og erhvervs- og vækstministerens udtalelser om de dyre håndværkere nåede torsdag også frem til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som forsvarede sin partifælle.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der kan mistænke Henrik Sass Larsen for at gå ind for social dumping eller at ønske, at lønningerne skal ned, sagde Thorning.

Derefter afviste hun, at Henrik Sass Larsens historie om tømreren i Greve kan sammenlignes med Lars Løkkes Panorama-historie, som Thorning selv har angrebet i løbet af valgkampen.

- Der var gået Panorama i den. Det her, det er noget andet. Det er ikke noget, som vi introducerer som en del af vores valgkamp, lød det fra Thorning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.