SAS-fly på vej til København sikkerhedslander i Novosibirsk

Et SAS-fly på vej fra Shanghai til København måtte sikkerhedslande i Rusland. Ingen er kommet noget til.
Et SAS-fly på vej fra Shanghai til København måtte sikkerhedslande i Ruslands tredjestørste by. Arkivfoto.
Et SAS-fly på vej fra Shanghai til København måtte sikkerhedslande i Ruslands tredjestørste by. Arkivfoto. Foto: Genrebilleder (fly, Lufthavn, M.m.)/Free

Et trykfald i kabinen betød, at passagererne i et SAS-fly fra Shanghai til København torsdag fik et ufrivilligt stop i Novosibirsk. Det oplyser Karin Nyman, der er kommunikationsdirektør i SAS.

Trykfaldet betød, at flyet måtte foretage en såkaldt sikkerhedslanding i den russiske by omkring klokken 16 skandinavisk tid.

- Der skete det, at trykket i kabinen faldt, og man foretog derfor en kontrolleret nedstigning, forklarer hun.

Flyet blev fløjet i lav højde og landede i Novosibirsk. Nu arbejder selskabet på at finde et erstatningsfly, der kan flyve passagerne hjem, fortæller hun.

Hun fortæller, at det hele foregik udramatisk, og at alle rutiner blev fulgt.

Indtil et erstatningsfly ankommer, kan de 247 passagerer se frem til en nat i lufthavnen i Novosibirsk. Karin Nyman oplyser, at de russiske immigrationsmyndigheder ikke vil lukke de 247 passagerer ind i landet, så de kan komme på et hotel og sove.

SAS har nu en medarbejder på vej fra Moskva for at rede trådene ud. Ligeledes arbejder personale fra den danske ambassade på at afhjælpe situationen.

Imens er piloterne blevet indlogeret på et værelse, så de kan få den søvn, som er påkrævet, inden de kan flyve videre hjem.

SAS håber at have et erstatningsfly klart til passagererne klokken 14 skandinavisk tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.