Sangerinden Cæcilie Norby: Min far var alkoholiker

Den kendte sangerinde voksede op i en familie præget af faderens alkoholmisbrug.
- Jeg tror, at alkoholisme er en form for sygdom. Hvis man er disponeret for alkoholisme, og de forkerte omstændigheder er til stede, bryder sygdommen ud, siger Cæcilie Norby, som voksede op med en alkoholikerfar.
- Jeg tror, at alkoholisme er en form for sygdom. Hvis man er disponeret for alkoholisme, og de forkerte omstændigheder er til stede, bryder sygdommen ud, siger Cæcilie Norby, som voksede op med en alkoholikerfar.

Cæcilie Norby, der pladedebuterede som 20-årig og i 10 år var medlem af OneTwo, har ikke fået interessen for musik fra fremmede. Hendes far, Erik Norby, var komponist og skrev både orkesterværker, koncerter og sange.

Han var desuden alkoholiker – og det var bestemt ikke en hemmelighed.

’Det sørgede han selv for, at alle fandt ud af. Min far var kvartalsdranker, så i perioder passede han sit arbejde, men så kom der tre uger, hvor han drak igennem. Det var et stort arbejde for min mor at holde sammen på det hele, for hun havde en karriere som operasanger og to piger derhjemme,’ fortæller Cæcilie Norby i et interview med ugebladet SØNDAG.

Læs på Søndag.dk om, hvorfor Michelle Bellaiche blev skilt.

Alkoholisme er en form for sygdom

Da Cæcilie Norby var barn, spekulerede hun meget på, hvorfor hendes far ikke kunne stoppe med at drikke. Og hvorfor hendes mor egentlig valgte at blive hos ham.

’I dag ved jeg, at det er svært for den voksne pårørende, der har børn og et liv med alkoholikeren. Jeg tror, at alkoholisme er en form for sygdom. Hvis man er disponeret for alkoholisme, og de forkerte omstændigheder er til stede, bryder sygdommen ud,’ siger hun.

Sangerindens forhold til alkohol i dag er meget afslappet, og det er faktisk ofte, hun glemmer at drikke, når hun er ude.

Jette Torp ville skilles, men blev det ikke. Læs om årsagen på Søndag.dk.

Blev tiltrukket af misbrugere

Men selvom hun har et balanceret forhold til alkohol, har det alligevel sat nogle spor at have en alkoholikerfar.

’Selvom jeg ikke blev tiltrukket af alkohol som voksen, har jeg været i forhold, hvor der var en form for misbrug. Jeg blev tiltrukket af misbrugere, og det er meget klassisk for et barn af en misbruger. Heldigvis er jeg ikke i sådan et forhold i dag,’ understreger Cæcilie Norby.

Hun har dannet par med Lars Danielsson, som er kontrabassist, i 15 år. Han har tre børn fra et tidligere forhold, og sammen har de Asta på 13 år.

Af redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.