Sanger: DF har hugget min børnesang

- Jeg kan godt huske sangen, men det har på ingen måde været en inspiration for os, siger DF-pressechef Søren Søndergaard til Bjarne Jes Hansens påstand om, at DF har taget en linje fra hans sang, "Vi voksne kan også være bange".
Synger du med, når du læser linjen "Der er så meget, vi skal passe på"? Gør du det, så har Bjarne Jes Hansen nok ret i, at Dansk Folkeparti er mere end inpireret af en af den danske sangskats største ørehængere: "Vi voksne kan også være bange".
Synger du med, når du læser linjen "Der er så meget, vi skal passe på"? Gør du det, så har Bjarne Jes Hansen nok ret i, at Dansk Folkeparti er mere end inpireret af en af den danske sangskats største ørehængere: "Vi voksne kan også være bange". Foto: Scanpix

Lyt til disse to linjer: "Der er så meget, vi skal passe på" og "Der er så meget, man skal passe på".

Dukker der toner fra den danske sangskat op inde i hovedet på dig?

Det gør der hos Bjarne Jes Hansen, sanger og sangskriver, men ikke hos Søren Søndergaard, pressechef hos Dansk Folkeparti.

Bjarne Jes Hansen skrev sangen i 1970'erne "Vi voksne kan også være bange", som siden nærmest er blevet en del af alle børns lydspor.

Og han mener nu, at Dansk Folkeparti har anvendt linjen fra hans sang og skiftet "man" ud med "vi", og netop nu anvender den i plakatstørrelse i en stort anlagt kampagne på togstationer og busstoppesteder.

– Det grænser til det kvalmende. Jeg er ikke blevet spurgt, og hvis jeg var blevet spurgt, ville svaret have været et klart nej. ... der er jo ingen, der ser den plakat, der kan være i tvivl om, hvor det stammer fra. Og flere har da også undrende henvendt sig til mig, blandt andet mine børn, der tog billeder af plakaten og sendte dem til mig, siger Bjarne Jes Hansen til Ekstra Bladet.

Søren Søndergaards reaktion på Bjarne Jes Hansen ord er:

– Det er fuldstændig surrealistisk for mig. Der har været rigtig mange inde over den her kampagne, og ingen af os har skænket det en tanke. Jeg kan godt huske sangen, men det har på ingen måde været en inspiration for os.

Bjarne Jes Hansen og Dansk Folkeparti er to modsætninger. Ud over sit sangskriveri har sangeren aldrig lagt skjul på, at han politisk hører til langt ude på venstrefløjen.

Han forklarer til Ekstra Bladet, at alene titlen på albummet, "Dig og mig og alle os", hvor fra hans sang stammer, står for det modsatte af den nationalisme, som Dansk Folkeparti repræsenterer.

Dansk Folkeparti har tidligere været i klemme med tekst-linjer, da der opstod ballade med linjen "'Giv os Danmark tilbage", som minder en hel del om titlen på afdøde Natasjas store hit "Gi' Mig Danmark Tilbage".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.