Sang på hjernen? Sådan glemmer du den

Går du rundt med en sang på hjernen, du bare ikke kan komme af med? Her får du et godt råd til at sætte en stopper for larmen.
Hader du også, når du har fået en sang på hjernen? Læs her, hvad du skal gøre.
Hader du også, når du har fået en sang på hjernen? Læs her, hvad du skal gøre. Foto: Scanpix

Du gentager den konstant. Kan et par linjer af en sang, der går i rotation i dine tanker. Igen og igen dukker den op, og du er godt træt af det.

Hvad kan du gøre?

Du kan spise tyggegummi, skriver kk.no.

Forskere fra Reading Universitet i England er kommet frem til den lidt underlige sammenhæng mellem tyggegummi og sange, der nægter at blive glemt.

Tyggegummi bryder tankerne

Studiet er baseret på undersøgelser af knap 100 personer, der har gennemgået forskellige tests og forsøg med musik.

I et af dem hører testpersonerne en sang i tre minutter, for derefter i tiden efter forsøget at trykke på en knap, hver gang sangen dukker op i deres bevidsthed.

Halvdelen af forsøgspersonerne har fået tyggegummi, i mens resten intet har at gumle på. Og det overraskende er, at de person med tyggegummi i munden har langt færre gentagelser af sangen, end dem uden.

ALTSÅ tyggegummi afleder tankerne fra sangen, så den ikke opstår igen og igen. 

Studiets resultater er blevet publiceret i Journal of Experimental Psychology og mange forskere mener, der kan bygges videre på resultaterne i forhold til folk, som lider af mere alvorlige tvangstanker.

Der er altså mere på spil end en sang på hjernen.

Men bare dét at tyggegummi kurerer en sang på hjernen, er næsten en hæderspris værd i sig selv, fristes man til at tænke, når Poul Krebs kører på repeat på fjerde døgn i træk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.