Sandt lykketræf: Forsvundne Alfie dukker op igen

En stjålen Yorkshire Terrerier fandt på mirakuløs vis tilbage til sin ejer.
En kær Yorkshire Terrier som fyren på dette foto er på lykkeligste vis blevet genforenet med sin ejer.
En kær Yorkshire Terrier som fyren på dette foto er på lykkeligste vis blevet genforenet med sin ejer. SCANPIX arkiv

Yorkshire Terrieren er godt nok den mindste hund i terrier-familien, men den er nøjagtig ligeså kløgtig og stædig som de større terriere.

Og mon ikke den lille 'yorkie' Alfie brugte både kløgt og stædighed, da hunden i et øde område blev dumpet af de mennesker, der havde stjålet den under et indbrud? Meget tyder på det, og den syv år gamle hanhund er da også blevet lidt af en mediedarling i Storbritannien, efter at den blev fundet på en øde vej næsten 200 kilometer fra sit hjem.

Alfie blev stjålet 21. marts, og ingen så noget til den lille Yorkshire Terrier, før en repræsentant for dyreværnsorganisationen RSPCA kom kørende på skovvejen i Buckinghamshire i det sydøstlige England.

Hun hørte pludselig en hund gø udenfor, og da hun stoppede op for at tjekke, hvem der gav hals, kom Alfie løbende mod hende, hoppede ind i bilen og kiggede på hende.

Makkeren mangler endnu

Dyreværns-kvinden var klædt i sin arbejdsuniform, og hun fortæller til engelske The Telegraph, at det føltes som om, Alfie genkendte uniformen og følte sig tryg ved den.

- Vi ved jo ikke, hvad der er sket, men vi antager, at Alfie blev efterladt i skoven og kom løbende til mig, da han hørte mig komme kørende, siger Stephanie Law fra RSPCA.

Hunden var mikrochippet og kunne derfor hurtigt familiesammenføres med sin ejer, 23-årige Kirsty Milton.

Hun kastede sin ind i sin bil og kørte de 200 kilometer efter vovsen, så snart hun fik det glade budskab. Alfie har desværre en hundemakker, den fem år gamle Milie, som også blev stjålet under indbruddet. Og Milie savnes fortsat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.