Samuelsen trods 70.000 venner: Taber til rød blok i afstemnings-krig

Der gik drilleri i den fra begge sider, da Avisen.dk i går bad læserne stemme om social dumping.
Anders Samuelsen forsøgte via facebook at få sine venner til at deltage i Avisen.dk's afstemning. Det gik sådan set også meget godt ind til et vist punkt ...
Anders Samuelsen forsøgte via facebook at få sine venner til at deltage i Avisen.dk's afstemning. Det gik sådan set også meget godt ind til et vist punkt ... Foto: SCANPIX arkiv

Varme sympati-erklæringer og vrede raseriudbrud er strømmet ind til Liberal Alliances leder Anders Samuelsen, efter han i et interview med Ugebrevet A4 satte spørgsmålstegn ved omfanget af social dumping.

Samuelsen mener, at der ikke i Danmark er nogle problemer med social dumping, og han mener, at begrebet er opfundet af fagbevægelsen, der ønsker at plante en angst i danskerne.

Flere røde politikere samt en del topfolk fra fagbevægelsen skældte ud, og debatten rasede på de sociale medier, hvor Anders Samuelsen så sit snit til at drille, da Avisen.dk lagde en læserafstemning ud på sit site.

'Bland dig i debatten: Er social dumping et problem,' spurgte vi læserne og opfordrede dem til at stemme.

Det gjorde Anders Samuelsen også. Fra sin Facebook-side bad LA-lederen sine mere end 70.000 følgere om at deltage i afstemningen, hvor en af svarmulighederne er: 'Nej, Anders Samuelsen har ret. Det overdrives'.

Sjovt nok var der efter Samuelsens opfordring opsigtsvækkende mange, der valgte netop dét svar. Om de alle sammen havde set LA-bossens Facebook-update, vides dog ikke.

Fagbevægelsens avis vil gerne have at du deltager i denne afsteming - det vil jeg da også gerne have at du gør. 69% bakker op pt. Tak.

Posted by Anders Samuelsen on 3. september 2015

Men så kom fagbevægelsens snedige modtræk.

På sin Facebookside delte 3F opslaget fra Samuelsen med en kommentar om, at man da også selv kunne stemme. 3F har knap 49.000 følgere.

Anders Samuelsen opfordrer på Facebook sine venner til at deltage i en afstemning, avisen.dk tidligere på dagen lagde...

Posted by 3F - Danmarks Stærkeste Fagforening on 3. september 2015

Og så var det pludselig svarmuligheden 'Ja, social dumping er et stort problem. Løn og arbejdsforhold er under pres,' der tordnede derudaf. Ligesom med Samuelsen vides det naturligvis ikke, om 3F-opfordringen er skyld i hele den markante fremgang til 'ja-siden.'

Fredag eftermiddag har knap 6.000 deltaget i afstemningen - du kan nå det ved at klikke her - og stillingen er lige nu, at 'rød blok' fører stort.

59 procent af de, der har stemt, erklærer sig enige i udsagnet 'Ja, social dumping er et stort problem. Løn og arbejdsforhold er under pres.'

Så foreløbig har Anders Samuelsens opfordring til vennerne ikke rigtig hjulpet ham til sejren.

Sådan var stillingen i Avisen.dk's afstemning fredag klokken 14.30.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.