Samuelsen til nedslidte danskere: Spar op og gå på pension, når I vil

Liberal Alliance vil hæve pensionsalderen endnu mere end regeringen. Til gengæld skal skattelettelser give lønmodtagerne mulighed for selv at spare op til en tidligere pensionsalder.
Vi er faktisk det mest arbejdervenlige parti, lyder det fra Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen.
Vi er faktisk det mest arbejdervenlige parti, lyder det fra Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Det er helt uproblematisk at hæve pensionsalderen med yderligere et år, sådan som Liberal Alliance foreslår i sin egen 2025-plan. Det siger Anders Samuelsen i et interview med Ugebrevet A4.

Slagteriarbejderen skal ikke være bange for, at han når at blive nedslidt, før han når pensionsalderen. Med de skattelettelser, som Liberal Alliance vil give, kan han nemlig spare penge op og selv bestemme, hvornår han vil trække sig tilbage.

- Når du får en skattelettelse, kan du bruge pengene her og nu, eller du kan spare dem op. I løbet af tre til fire år kan man i princippet lægge så mange penge til side, så man kan gå fra et år før. Men bare for dine egne penge, siger han til Ugebrevet A4.

Ingen tvangsarbejde

Det er netop slagteriarbejderne og de andre ansatte i fødevareindustrien, der bliver hårdest ramt af en højere pensionsalder. Det er den gruppe, hvor flest må trække sig tidligt fra arbejdsmarkedet på grund af nedslidning, viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

AE frygter, at slagteriarbejderne når at blive endnu mere nedslidte, før de kan gå på pension. Forslaget om en højere pensionsalder er også blevet afvist af rød blok, og Dansk Folkeparti er heller ikke vilde med ideen. 

Men Anders Samuelsen frygter ikke, at den nedslidte slagteriarbejder bliver tvunget til at arbejde, til han er over 70 år.

- Der er jo ikke tvangsarbejde. Jeg vil gerne øge folks mulighed for selv at vælge, hvornår de går på pension. Nogle vil så blive længe på arbejdsmarkedet, og andre vil gå fra et par år før. Og det er jo dejligt, for det er et frit valg, siger han.

Når Liberal Alliance vil give lønmodtagerne muligheden for selv at spare op til pensionen, er de faktisk det mest arbejdervenlige parti, mener Anders Samuelsen.

- Det har de jo ikke en chance for i dag, fordi de er så hårdt beskattede og betaler af på kreditforeningslån og alt muligt andet. De er jo pisket ind i hamsterhjulet, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.