"Samuelsen skrotter topskattekrav for ministerbil"

For Hans Engell er der ingen tvivl om, at Liberal Alliance og De Konservative nu ender i regering med Venstre.
Hvis det ender med, at Liberal Alliance kommer i regering med Venstre og De Konservative, så bliver de enden på LA-leder Anders Samuelsens drøm om topskattelettelser, vurderer Engell
Hvis det ender med, at Liberal Alliance kommer i regering med Venstre og De Konservative, så bliver de enden på LA-leder Anders Samuelsens drøm om topskattelettelser, vurderer Engell Foto: Morten Melhede/Scanpix

Hvis det ender med, at Liberal Alliance kommer i regering med Venstre og De Konservative, så bliver det enden på LA-leder Anders Samuelsens drøm om topskattelettelser.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det ender under ingen omstændigheder med topskattelettelser på fem procentpoint. Samuelsen får nu et kæmpe forklaringsproblem i forhold til vælgerne.

- Det her vil stå, som om han byttede topskattelettelser for en ministerbil, siger Engell.

Anders Samuelsen har ellers tidligere i forbindelse med forhandlingerne om en økonomisk 2025-plan stået stejlt på, at Liberal Alliance vil vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver lettet med fem procentpoint.

Hans Engell vurderer, at det er sikkert, at både Liberal Alliance og De Konservative ender i en ny regering.

- Lars Løkke Rasmussen har taget fusen på os alle med det her. Han har arbejdet med det her den seneste måneds tid. Forarbejdet er gjort, så jeg ser det bare som en formalitet.

Parterne skal mødes mandag. Ifølge Hans Engell kan det godt nå at blive tirsdag eller onsdag, inden den nye regering præsenteres.

- De vil gerne lige demonstrere, at de kæmper for et ambitiøst projekt, men der skal gå meget galt, hvis ikke det lykkes.

Anders Samuelsen skriver på Facebook, at partiet kun går i regering, hvis vi kan blive enige om et "positivt, ambitiøst, borgerligt-liberalt regeringsgrundlag."

Men den melding giver Hans Engell ikke så meget for.

- Mit indtryk er, at partiet er klar og mentalt indstillet på et liv i regeringen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.