Samuelsen: Ingen trekløverregering lige nu

LA-leder Anders Samuelsen slår tanker om en trekløverregering hen. Det er ikke der, vi er nu, siger han.
Anders Samuelsen (LA) er ikke klar til at gå i regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lige nu.
Anders Samuelsen (LA) er ikke klar til at gå i regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lige nu. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, er ikke klar til at hoppe ind som minister i en trekløverregering med Venstre og De Konservative.

Ikke lige nu, i hvert fald.

- Jeg har altid sagt, at en flertalsregering vil være en rigtig god løsning. Men det er ikke der, vi er. Det kan alle se. Nu har vi en finanslov, der skal på plads og derefter en 2025-plan, siger Anders Samuelsen.

Samuelsen har flere gange foreslået, at alle fire partier i blå blok skulle gå sammen i en flertalsregering. Dermed ville der være tale om en firkløverregering med Dansk Folkeparti.

Spørgsmålet er blevet relevant, efter flere aviser fredag bringer analyser, der spekulerer i, om en trekløverregering med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative kunne være løsningen på blå bloks kvaler og diskussioner om blandt andet topskat.

Der er da også et lille smil at spore hos Anders Samuelsen, da han forholder sig til en eventuel ministerpost.

- Min far drømte om at blive kirkeminister, det kunne være sjovt, siger han.

Avisernes analyser slår han dog hen.

- På Christiansborg er der altid mange analyser. Lige nu skal vi ind og lave en finanslovsaftale, siger han på vej ind ad døren til finansministerens kontor.

Spekulationerne går på en blå regering uden Dansk Folkeparti. Og partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, er da heller ikke klar til at gå i regering.

- Nej. Jeg laver finanslov nu, og nu går jeg forhåbentlig ind og laver den færdig med de andre partier.

- Vi har i månedsvis diskuteret, om det overhovedet er realistisk at komme så langt. Siden regeringen på vores opfordring delte forhandlingerne op, er der kommet skred i det. Nu håber jeg, at vi kan indgå en aftale, siger han.

Tanker om regeringspartnere overlader han til andre.

- Hvordan regeringen sammensættes, må statsministeren finde ud af. Jeg koncentrerer mig om det politiske, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.