Samuelsen fortsætter i spidsen for Liberal Alliance

Ledelsen hos det fremgangsrige parti er uændret efter valget.
Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, og gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, ved dronningerunden på Amalienborg mandag.
Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, og gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, ved dronningerunden på Amalienborg mandag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Det kommer næppe som den store overraskelse efter det for partiet så fremragende folketingsvalg, men nu er det også formelt slået fast: Anders Samuelsen fortsætter som politisk leder for Liberal Alliance.

Partiet, der har fået fire nye medlemmer valgt ind i Folketinget, holder fast i den hidtidige ledelseskonstellation med Samuelsen i spidsen, Simon Emil Ammitzbøll som gruppeformand og Leif Mikkelsen som gruppesekretær.

Mikkelsen, der er tidligere folketingsmedlem for Venstre, er i øvrigt også Liberal Alliances landsformand.

Liberal Alliance gik markant frem ved folketingsvalget torsdag. Partiet fik 7,5 procent af stemmerne mod 5,0 procent ved valget i 2011. Det betød en fremgang til 13 mandater.

Blandt de nyvalgte folketingsmedlemmer er Laura Lindahl, der sidder i byrådet på Frederiksberg, og den kendte sociolog Henrik Dahl, samt Christina Egelund, der var partiets kandidat ved Europaparlamentsvalget.

Hun slog i øvrigt det siddende LA-folketingsmedlem Thyra Frank, der som den eneste i den hidtidige folketingsgruppe ikke blev genvalgt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.