Samuelsen før valg: Simon Emil bliver minister for det hele

Liberal Alliance har indledt sit landsmøde i Tivoli Congress Center. Anders Samuelsen uddelte hug til “systemet” og hyldede LA-folketingspolitikerne, som han mener, alle er klar til at rykke ind i et ministerkontor.
Skål, vi er ministerklar! Roserne var store til LA's folketingsgruppe fra formanden i dag. Han mener de alle er klar til at sætte sig på en ministertaburet og at manden ved hans side - Simon Emil Ammitzbøl - sågar kan "blive minister for det hele"
Skål, vi er ministerklar! Roserne var store til LA's folketingsgruppe fra formanden i dag. Han mener de alle er klar til at sætte sig på en ministertaburet og at manden ved hans side - Simon Emil Ammitzbøl - sågar kan "blive minister for det hele" Foto: Erik Refner, Scanpix

Liberal Alliance-leder Anders Samuelsen har netop indledt partiets landsmøde med en tale, hvor han - ikke overraskende - hyldede frihed, vækst og iværksættertrang.

Der var skulderklap til Lego og Christianiabikes, men hug til den forvoksede offentlige sektor, forbuds-Danmark og “systemet.”

- Det andet Danmark er det, hvor gamle kan ligge alene og dø, hvor narkomaner går for lud og koldt vand, og hvor en forfejlet forbudspolitik fører til kuldsejlede skæbner, sagde Samuelsen og understregede, at LA gerne vil gøre noget for de svageste og dem, der løber panden mod et rigidt “system.”

-Vi vil have et bedre Danmark, ikke kun for dem, der sidder sikkert på land, men også dem, der har behov for at blive bjærget. De syge og dem, der ikke lige er et job til. Vi skal hjælpe dem, der støder sig på et system, som siger, de vil os det bedste, men som begrænser os, kontrollerer os og mistænkeliggør os, sagde Samuelsen.

Ikke én, der ikke kan løfte en ministerpost

LA-lederen benyttede også lejligheden til at markere, at partiet er i topform til det folketingsvalg, der kan komme lige om lidt.

-Vi ER klart til at gå til valg. Jeg glæder mig. Jeg er jo gammel løber. Noget har jeg lært: For at sejre skal man disponere og kulminere på det rette tidspunkt. I LA har vi trænet hårdt de seneste fire år, vi har forberedt os og knoklet. Vi har disponeret rigtigt, sagde Anders Samuelsen og fremhævede LA’s folketingsmedlemmerne en for en.

-Der er ikke én af jer, der ikke kan løfte en ministerpost i morgen, og så kan Simon-Emil i øvrigt være minister for det hele.

I skal ikke være bange for fyringer

Samuelsen gennemgik i øvrigt, hvordan LA-regnestykket med blandt andet lavere skatter, og færre afgifter for erhvervslivet, og så udstedte han en garanti til landets offentligt ansatte:

-Der er ikke én af jer, der skal frygte at blive fyret under LA’s ledelse. Det er ikke nødvendigt at fyre nogen, sagde Samuelsen og henviste til den massive naturlige afgang, der vil ske de kommende år, når mange går på pension.

- Hvis du passer dit arbejde, leverer varen og så videre, så skal du ikke frygte at blive fyret. Så vil der fortsat være råd til at have den offentlige sektor, vi ønsker, lød det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.