Sammmenstyrtning: Sådan hjælpes de boligløse

Boligforening tilbyder nu genhusning til hele boligblokken i Frederikshavn, hvor en opgang søndag kollapsede.
På nuværende tidspunkt er tre opgange i bygningen på Provst Dreslers Vej i Frederikshavn blevet evakueret
På nuværende tidspunkt er tre opgange i bygningen på Provst Dreslers Vej i Frederikshavn blevet evakueret Rene Schutze/Polfoto

Sammenstyrtningen af en del af bygningen på Provst Dreslers Vej i Frederikshavn har fået boligforeningen Vesterport til at tilbyde genhusning til alle beboere i boligblokken, når renoveringen foregår nær deres lejligheder.

Det oplyser boligforeningens formand Steen Møller Andersen til Ritzaus Bureau.

- Vores beboere oplever naturligt en stor grad af usikkerhed omkring projektet, så har vi besluttet at tilbyde alle - ikke kun dem, der er evakueret - men alle der fremadrettet skal renoveres, at de blive genhuset, mens processen foregår i og omkring deres lejligheder, siger han.

- De bliver genhuset i nærområdet, eller hvor vi nu kan finde en lejlighed til dem i eller omkring Frederikshavn.

På nuværende tidspunkt er tre opgange blevet evakueret og bor midlertidigt på Hotel Jutlandia i Frederikshavn. De evakuerede beboere kan se frem til torsdag at få lov at hente deres mest nødvendige ejendele i deres lejligheder.

- Vi regner med, at beboerne torsdag morgen for første gang får mulighed for hente det mest nødvendige i deres lejligheder, siger Steen Møller Andersen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.