Saml dine pensioner og få penge til en lille bil

Du kan have 64.000 kroner mere til dit pensionistliv, hvis du samler dine pensioner i tide.
Flytter man som 34-årig to gamle pensionsordninger, der i alt koster 1.000 kroner om året i omkostninger, så står han med 3.000 kroner mere om året i pension. Eller 64.000 kroner i alt. 
Flytter man som 34-årig to gamle pensionsordninger, der i alt koster 1.000 kroner om året i omkostninger, så står han med 3.000 kroner mere om året i pension. Eller 64.000 kroner i alt.  Foto: Arkiv/Leif Tuxen/Scanpix

Skifter du job ofte, eller havde du studiejob? Så er der ekstra god grund til at tjekke dine pensioner.

Mange snyder sig selv for tusinder af kroner, fordi vi har vores pensionsopsparinger til at stå i flere forskellige pensionsselskaber. 

Alene blandt dem, der har pensionsordning i PensionDanmark, har to ud af tre også ordninger i andre selskaber. Det viser en ny undersøgelse fra PensionDanmark på baggrund af data om medlemmernes pensionsformuer fra Danmarks Nationalbank.

Og for hver pensionsordning betaler man administrationsgebyr. I følge PensionDanmark kan omkostningerne let variere fra for eksempel 2-300 kroner til 1.400 kroner om året.

De penge bliver taget fra din pensionsopsparing. 

I følge PensionDanmark kan en 34-årig, der sparer 500 kroner om året ved at flytte to hvilende pensioner over i sit nuværende selskab, have godt 1.500 kroner mere årligt til sig selv som pensionist.

Flytter han dyrere to ordninger, der i alt koster 1.000 kroner om året i omkostninger, så står han med 3.000 kroner mere om året i pensionårerne. Eller 64.000 kroner i alt svarende til en lille ny bil. 

 

Sådan gør du:

1) Gå ind på Pensionsinfo.dk og log ind med NemId

Her kan du se alle de pensionsordninger, du har.

Hver pensionsordning koster omkring 2-300 kroner til 1.400 kroner i administration at have stående.

2) Tjek på Pensionsinfo om der også er forsikringsdækninger på pensionsordningerne.

Forsikringsdækningen kan i sig selv koste op til 8.000 kroner om året. Penge, der bliver trukket fra din pensionsopsparing, og som du altså skal undvære som ældre – plus de renter, du går glip af.

3) Er der forsikringer, så tjek dem nøje.

Er du forsikret mod det samme flere steder? Og er der nogen af forsikringerne, der er så gode, at de i sig selv gør, du skal lade ordningen stå? For måske kan du ikke få den bedre et andet sted.

4) Når du har besluttet, hvad der bare skal flyttes til dit nuværende pensionsselskab, så går du ind på selskabets hjemmeside.

For PensionDanmark og flere andre arbejdsmarkedspensioner går man på hjemmesiden, hvor man under ’din pension’ vælger ’saml dine opsparinger’.

På en liste kan man vælge den/de selskaber, man vil flytte fra. Så logger man på med NemID og flytningen bliver gennemført. 

I PensionDanmark og alle arbejdsmarkedspensioner er det gratis at flytte pensioner til og fra uanset beløbsstørrelse, mens det generelt koster noget i de kommercielle selskaber. Nogle af dem tager ikke noget for at slippe af med klatpensioner på op til 20.000 kr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.