Salmonella-alarm: Wok-tern og svinekæber kan give diarré
Kødet er solgt i Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen, Fakta og Irma-butikker. Det er nu trukket tilbage fra handlen.
Wok-mad er lækkert, men ikke når det indeholder salmonella-inficeret kød.
Wok-mad er lækkert, men ikke når det indeholder salmonella-inficeret kød. SCANPIX arkiv


Hvis aftensmaden står på hjemmelavet wok-mad i dag, bør du nok lige tjekke emballagen, før du kaster dig over madlavningen.

Der er nemlig fundet salmonella i et parti wok-tern, der er blevet solgt i Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen, Fakta og Irma.

Fødevarestyrelsen oplyser, at wok-ternene er fremstillet af Hilton Foods A/S for Coop Danmark. Wok-tern, der lige nu muligvis ligger hjemme i fryserne hos nogle forbrugere.

Da der er fremstillet et parti svinekæber på samme produktionsanlæg samme dag som wok-ternene, har virksomheden valgt også at tilbagekalde kæberne.

Der er tale om:

Woktern:
Nettovægt 500g, 450g og 650g
Pakkedato 23.02.2015
Mindst holdbar til 04.03.2015
Ref. Nr. 401705103A

og

Svinekæber:
Nettovægt 390g
Pakkedato 23.02.2015
Mindst holdbar til 02.03.2015
Ref. Nr. 401706608A

Hvis madvarerne ikke gennemvarmes ordentligt, kan der opstå en salmonella- infektion. Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.