Salmonella-alarm: Hakkebøf kan give diarré, feber og opkast
Fødevarestyrelsen advarer mod salmonella i hakkebøffer serveret i blandt andet skoler og ældrecentre.
Hakkebøf med salmonella er havnet i plejecentre, skoler og på kroer.
Hakkebøf med salmonella er havnet i plejecentre, skoler og på kroer. Foto: Scanpix/Arkiv


Retter med hakket oksekød fra cafeterier og kantiner risikerer at give kunder og gæster en jul med mavesmerter, diarré, opkast og feber.

Fødevarestyrelsen advarer nemlig mod salmonella i hakket oksekød fra virksomheden BC Catering Grossisten A/S i Odense, som har leveret forskellige kødretter til flere skoler, ældrecentre og kroer på Fyn.

Firmaet egenkontrol har påvist salmonella i kødet, og Fødevarestyrelsen råder derfor kunderne til at kassere kødet eller levere det tilbage. Salmonella kan gøre dig alvorligt syg, hvis kødet ikke gennemsteges.

Det drejer sig om forskellige retter - blandt andet hakkebøf - med produktionsdatoen 16. december.

Se den komplette liste over retterne her, og listen over de steder, de er solgt, her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.