Saksesparksscoring sikrer Barcelona 2-0-sejr

Pedro Rodriguez leverede en smuk saksesparksscoring, da Barcelona kæmpede sig til sejr over Real Sociedad.
Neymar stod for kampens første mål, da Barcelona besejrede Real Sociedad.
Neymar stod for kampens første mål, da Barcelona besejrede Real Sociedad. Foto: Daniel Tejedor/AP

FC Barcelona har fortsat kurs mod det spanske fodboldmesterskab efter 2-0-sejr lørdag over Real Sociedad på hjemmebane.

Neymar på hovedstød og Pedro Rodriguez på et fantastisk saksespark i slutningen af kampen stod for målene.

Der sad måske lidt træthed i kroppen på Barcelona-stjernerne efter midtugens Champions League-sejr over Bayern München, for publikum på Camp Nou fik ikke mange lækkerier i indledningen.

Som forventet var det hjemmeholdet, der sad på spillet, men den linde strøm af chancer, Barcelona på det seneste har produceret i alle kampe, kom ikke i starten, hvor Neymar misbrugte det bedste tilbud efter ti minutter.

Barcelona begyndte at skabe flere chancer, men Real Sociedad havde held til at holde Primera Divisions førerhold på en god håndfuld muligheder i første halvleg, og ingen af dem blev udnyttet.

Presset mod udeholdets mål blev intensiveret straks fra starten af anden halvleg, og efter fem minutter fik Luis Enriques mandskab endelig skudt hul på en velspillende Geronimo Rulli i Sociedad-målet.

Via en Sociedad-hårtot svævede et indlæg hen til bagstolpen, hvor Neymar stod helt blank og let kunne heade føringen ind.

Noget utraditionelt for Barcelona virkede målet til at gøre dem lidt nervøse. Real Sociedad fik bedre fat, og de normalt så sikre Barcelona-pasninger blev leveret med højere fejlprocent.

Alligevel blev det ikke til de store chancer for udeholdet, og i stedet kunne indskiftede Pedro Rodriguez med et smukt saksespark gøre det til 2-0 med fem minutter igen.

Sejren sender Barcelona fem point for Real Madrid på andenpladsen, men madrilenerne kan barbere forspringet ned til to point igen senere lørdag, når Ronaldo og co. tager imod Valencia.

Herefter resterer der blot to runder af Primera Division.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.