Sættevogn med vindmølle er knækket sammen nær Esbjerg

Chauffør på vindmølletransport nåede at bugsere køretøj væk fra motorvej, før sættevogn brød sammen.
Tårne til vindmøller er vanskelige at transportere. På dette arkivfoto er et tårn med en vægt på 70 ton ved at blive fragtet til havnen i Aarhus.
Tårne til vindmøller er vanskelige at transportere. På dette arkivfoto er et tårn med en vægt på 70 ton ved at blive fragtet til havnen i Aarhus. Foto: Carsten Ingemann/Polfoto

En sættevogn er ved midnatstid knækket sammen i nærheden af Esbjerg under vægten af et tontungt tårn til en vindmølle.

Chaufføren formåede dog at få sættevognen kørt væk fra motorvej E20, før køretøjet brød helt sammen i en rundkørsel tæt på lufthavnen i Esbjerg.

- Chaufføren har muligvis valgt at dreje fra for at undgå at blokere for trafikken på motorvejen. Normalt kører vindmølletransporter til havnen i Esbjerg ikke den vej. Nu holder sættevognen med vindmølletårnet inde midt i rundkørslen, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

En kranvogn er på vej for at fjerne sættevognen.

- Kranvognen er rekvireret, men det kommer til at tage tid, før sættevognen er trukket væk fra rundkørslen. Det vil nok tidligst ske mandag middag, siger vagtchefen.

Uheldet får dog ikke større konsekvenser for trafikken i området.

- Det er fortsat muligt at passere rundkørslen, hvis man kører mod færdselsretningen, så man kan for eksempel godt komme til og fra lufthavnen, siger Erik Lindholdt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.