Såret betjents kone er gravid: Nu samler kolleger penge ind

Ofret for sidste uges skyderi på Christiania får nu hjælp via en indsamling, der i går blev gjort offentlig.
Betjente på Christiania efter det dramatiske skyderi.
Betjente på Christiania efter det dramatiske skyderi. Foto: Jens Astrup/Scanpix

Hans kæreste er gravid. Han er meget hårdt såret og indlagt på Rigshospitalet.

Nu har kolleger til betjenten, der i sidste uge blev skudt på Christiania, startet en indsamling for ham og hans familie.

Indsamlingen var i første omgang en intern gestus blandt kollegerne, men den er nu blevet offentlig med en indsamlingsside på Facebook.

- Ideen er opstået internt på vores interne Facebook-grupper. En kollega skrev, at hvis der var nogen, der ville give et bidrag, så ville han gerne sørge for at pengene blev sendt videre. Så spredte det sig, fortæller formanden for Københavns Politiforening, Michael Møller, til tv2.dk.

Politimanden blev skudt onsdag aften, da han og en kollega ville anholde en formodet hashhandler, som var på vej væk fra Pusher Street. Da betjentene stoppede den mistænkte, den 25-årige Mesa Hodzic, trak han en pistol og skød den ene betjent i hovedet. Den anden betjent og polsk turist blev også ramt, men blev ikke alvorligt såret.

De pårørende til den hårdt sårede betjent er ifølge Michael Møller glade for den økonomiske støtte, de får. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Det forbedrer den tilskadekomnes muligheder for at få den bedste mulige genoptræning efterfølgende, siger han og oplyser, at kollegaens tilstand fortsat er kritisk, men stabil.

- Og så har han jo en kæreste, der er gravid, men heldigvis forløber graviditeten planmæssigt, siger Michael Møller. 

Iværksætteren Martin Thorborg støtter via Facebook op om indsamlingen. Han har til formålet udlånt sin mobilpay og forklarer på det sociale medie, at han selv er gift med en politibetjent.

"Som du måske også ved, er en af hendes kolleger blevet skudt i hovedet på Christiania. Han er meget hårdt såret og vil få brug for alt den hjælp til genoptræning m.m. han kan bruge, når han forhåbentligt vågner op. Dertil har han en gravid kæreste, som af gode grunde har det rigtig svært," lyder hans appel.

 

 

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.