Sådan ved du, om dit parforhold er slut

Dit parforhold er ved at dø, og uanset hvor mange gange du har givet det kunstigt åndedræt, er det ikke kommet i gang igen. Måske er det fordi, I ikke fik talt om de rigtig vigtige ting, der skal få et forhold til at holde, da I var nyforelskede
Hvornår ved man egentligt, at forholdet er slut - og hvad er de typiske forholdsdræbere? Få svarene her.
Hvornår ved man egentligt, at forholdet er slut - og hvad er de typiske forholdsdræbere? Få svarene her. Scanpix / modelfoto

Du og din kæreste har gået rundt som katten om den meget varme grød længe. Jeres forhold er blevet dårligere og dårligere, og I har flere gange talt om at gøre noget ved det. Nu har han snakket om det igen, men du kan mærke at, du simpelthen ikke gider mere. Du har lukket mentalt af for ham, forholdet er slut. Men hvornår ved man, at forholdet er endeligt slut?

Derfor forlader mænd deres kvinder: Læs hvorfor på Q.dk

- Når den person man lever sammen med ikke laver andet end fejl, ifølge én selv, og man ikke kan fokusere på andet end de fejl, man mener personen laver, så er vi ved at have nået til forholdets slutning. Når man derudover føler nærmest foragt over for sin partner, og man afviser alle løsningsmodeller, og man ikke er villig til at forsøge at hjælpe parforholdet på vej, så kan du være ret sikker på, at der ikke er mere og stille op, og så er det bedst at gå hver til sit, siger parterapeut Rikke Thuesen.

Børn er en energidræner

Der er nogle klassiske fælder, der får vores parforhold til at skrante. Det er blandt andet økonomi, børn og sex.

- Der er nogle, der elsker at bruge penge, og så er der andre, der sparer op. Hvis man er grundlæggende uenige på det område, og man skændes mere og mere over økonomien, så er det et stort faremoment for forholdet. Det samme gælder faktisk de børn, som vi har ønsket os så meget sammen. Børn dræner et forhold, der er meget at se til, og vi har ikke længere så meget tid sammen. Det giver selvfølgelig en anden dynamik, end der tidligere har været i forholdet, og vi har naturligvis ikke den samme tid til hinanden, som vi havde tidligere. Mange kan derudover blive uenige om opdragelsen, og det giver anledning til rigtig mange konflikter, forklarer Rikke Thuesen.

Sex tre gange om ugen

Det samme gælder også sex, det der mere end noget andet fik os til at blive vilde med hinanden.

- Sex kan blive lidt af en udfordring i mange parforhold. Hvad er god sex? Er den ene part måske til lidt mere aparte sex end den anden, noget som man aldrig rigtig fik talt om i starten af forholdet. Hvor mange gange skal vi have det? Nogle har brug for sex tre gange om ugen, mens andre måske kun har brug for sex hver tredje uge. Det kan lyde kedeligt, men det er faktisk meget vigtigt, at afstemningsforvente forholdet allerede ret tidligt i parforholdet, siger Rikke Thuesen og forklarer.

Sådan holder du liv i dit parforhold: Læs mere på Søndag.dk

- Hvis du for eksempel er familiemenneske med stort F, og har behov for at se din familie mindst én gang om ugen, så er det vigtigt at få det fortalt ret hurtigt, så den anden person ikke bliver mere og mere irriteret over det på sigt. Men har du sagt det fra starten, så ved den anden person det også og kan forholde sig til det. Det kan også være, du er jaloux anlagt, måske du har haft dårligere erfaringer fra tidligere. Igen få det sagt fra starten. Du kan lige så godt være ærlig, for du vinder ikke noget ved at tie stille på den længere bane.

De mest solide forhold er dem, hvor man er sig selv fra begyndelsen. Hvor man ikke forsøger at være en man ikke er, og hvor man ærligt siger fra og til.

- Man skal fra starten melde ud, hvad der er vigtigt for én, og ikke tage hinanden for givet, men huske at rose og anerkende hinanden. Man skal huske at sige tak. Det betyder meget i hverdagen. Og så skal man selvfølgelig huske at prioritere hinanden. Der er så mange, der først skal i fitnesscentret, så skal de ses med veninderne og lige ud med kollegaerne, og når man så kommer hjem, så er det sådan en karklud, man får ind ad døren. Det er utrolig vigtigt at gemme energi til sin partner, og så må kollegaerne, veninderne og sporten komme i anden række, slutter Rikke Thuesen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.