Sådan var Trilles sidste tid

Trille var syg den sidste måned. Det kun var Trilles nærmeste, der kendte til hendes tilstand.
Trille boede ved Præstø og bliver bisat på fredag.
Trille boede ved Præstø og bliver bisat på fredag. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Trille døde natten til mandag af uhelbredelig lungekræft, og ifølge sangerinden og teaterdramatikeren s nærmeste venner var hendes sidste år vanskelige.

Til BT fortæller vennen og musikeren Ole Fick, at hun havde røget hele sit liv, led af knogleskørhed og havde dårligt syn.

Forfatteren og journalisten Jan Søttrup fortæller desuden, at hun led af lungesygdommen KOL.

- I de sidste år levede og åndede hun for sin datter Sille og sine tre børnebørn, men jeg tror også, at det havde slidt på Trille, at hun altid havde så vanvittigt travlt, fortæller Jan Søttrup blandt andet til BT.


Trille fik sit gennembrud i 1970, da hun fremførte sangen "Øjet". Den gav hende rollen som en af Danmarks mest fremtrædende feminister. Efterfølgende blev hun meldt til politiet for blasfemi af en pastor. Foto: Allan Moe/Scanpix/arkiv

Pludseligt stop

I 1988 stoppede den travle sanger og sangerinde pludselige med at optræde. Det kom bag på musikerne i hendes orkester:

- Det var en lille depression, der gjorde, at hun ikke kunne klare at stille op, men hvad der præcist foregår dybt inde i et menneske, ved man ikke altid, siger Ole Fick til BT.

Ole Fick var sammen med Øyvind Ougård og afdøde Hugo Rasmussen Trilles band. Det band har sangerinden og skuespilleren Mette Marckmann haft fornøjelsen af at arbejde med. Sammen har de spillet og fortolket Trilles sange gennem ti år.

Mette Marckmann fortæller til BT, at Trille var syg den sidste måned og at det gik hurtigt til sidst, men at det kun var Trilles nærmeste, der kendte til hendes tilstand.Trille boede ved Præstø og bliver bisat fredag. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.